CV opstellen


Laat de moeite van het opstellen van uw CV geen belemmering zijn om te solliciteren op die baan! Genoeg websites vertellen wat er in een CV moet staan, maar het opstellen moet u nog altijd zelf doen. En precies dat kan een uitdaging zijn: Heeft u net de hele inhoud op orde, dan gooit Word roet in het eten om de uitlijning schots en scheef te zetten..
 

WerkOpFlakkee online CV aanmaken


Indien u een account heeft op WerkOpFlakkee, dan kunt u online uw CV opstellen om te gebruiken via sollicitaties die u middels uw account doet. Maar u kunt ook uw online CV exporteren voor gebruik bij sollicitaties die u direct doet (bijvoorbeeld in de GO-markt).
Uw online CV maakt u in een paar eenvoudige stappen aan:
  1. Log in op uw WerkOpFlakkee account. Nog geen account? Dan kunt u die hier aanmaken.
  2. Ga in uw account naar Mijn CV's
  3. Klik rechtsboven op de knop "CV maken"
  4. U kunt nu beginnen met het maken van uw CV. Dit bestaat uit 3 onderdelen: Algemene gegevens, Opleidingsgegevens en Werkervaring.
  5. Vul zo veel (of zo weinig) als u kwijt wilt in bij de drie genoemde onderdelen en druk op "CV afronden". Uw online CV is nu klaar om te gebruiken en exporteren. Hoe u dit doet leest u verder hieronder.
 

Online CV opstellen: goed om te weten


Tijdens het aanmaken van uw online CV zijn er een aantal velden die verplicht zijn, maar een hoop velden zijn optioneel. Optionele velden zijn als dusdanig aangegeven.
De meeste velden spreken voor zich, maar voor een paar velden hebben we hieronder wat extra informatie opgenomen.
 

Algemene gegevens: Anoniem CV

U kunt uw CV anoniem maken als u dit wenst. Hierbij ziet de werkgever uw naam niet (u kunt zelf kiezen hoeveel u van uw adres bekend maakt). De optie "anoniem CV" kunt u aanvinken bij het aanmaken van uw online CV op de tab "Algemene gegevens".

Algemene gegevens: CV toevoegen

U heeft de optie om een ander bestand (bijvoorbeeld een aanvullend CV of een eventuele motivatiebrief) toe te voegen bij uw online CV. Dit extra bestand komt niet uit de exporter, maar wordt in uw online CV gebruikt.

Algemene gegevens: CV zichtbaar voor

U kunt hier instellen of u uw CV wilt openstellen voor werkgevers die aangesloten zijn bij WerkOpFlakkee. U kunt uw CV opstellen voor:
  • iedereen,
  • niemand,
  • iedereen behalve bepaalde werkgevers of
  • alleen voor bepaalde werkgevers
 

Uw online CV downloaden in Word formaat


Wanneer uw CV klaar is en u deze wilt downloaden als Word template, kunt u in uw account gaan naar "CV Export". Kies het CV wat u wilt exporteren uit de lijst en druk op de knop "Export". Uw browser zal vervolgens uw CV als .docx bestand downloaden. U kunt deze met Microsoft Word openen en verder bewerken.
 

Uw geëxporteerde CV bewerken


Het CV bestand wat u gedownload heeft in de vorige stap bevat zoveel mogelijk informatie die u in uw online CV  heeft toegevoegd. Het online CV vraagt alleen gegevens die echt nodig of handig zijn. U kunt uw Word CV verder bewerken zoals u wilt door de extra suggesties die erin staan aan te vullen (of juist weg te halen).
 

De opmaak en uitlijning


Om de gegevens netjes onder elkaar te houden maakt het Word bestand gebruik van een verborgen tabel. Hierdoor kunt u uw CV invullen zonder u zorgen te hoeven maken over tabs, alinea's en of alles wel netjes onder elkaar staat: hier zorgt de tabel voor.
‚Äč

Training of hulp bij CV opstellen


Indien u graag meer hulp nodig hebt, of training zoekt voor het goed opstellen van uw CV, dan kunt u naar de GO-markt in Middelharnis gaan. De intermediairs en consulenten helpen u graag verder.