Bereikbaarheid

Misschien heeft u er nooit zo over gedacht, maar Goeree-Overflakkee is qua bereikbaarheid een aantrekkelijke plaats om te werken. Een handvol bruggen verbinden Goeree-Overflakkee met de omliggende streken. Doordat het verkeer gunstig is als u 's ochtends naar Flakkee rijdt en 's avonds weer terug, kan het zomaar zijn dat u sneller op Flakkee bent vanuit de Hoeksche Waard dan als u in Rotterdam zou gaan werken!


Files op de N59 en de N57

De N59 en N57 zijn de belangrijkste wegen op Flakkee. De files die optreden, komen voornamelijk voor tijdens vakanties en uiteraard tijdens de spits. Tijdens het begin van de vakantie is er kans op file richting het eiland en aan het einde van de vakantie in de omgekeerde richting. Tijdens de spits is dit omgekeerd: 's ochtends is er kans op filevorming van het eiland af, richting de randstad. Veel van dit werkverkeer komt begin van de avond weer in de file te staan.

Op de N57 bij Brielle is veel werk aan de weg nodig geweest om voornamelijk het verkeer richting Spijkenisse en Rotterdam beter door te laten stromen op de piekmomenten. Mocht u dus vacatures zoeken in Hellevoetsluis of Brielle, denk ook zeker eens aan Goeree-Overflakkee!


Zeeland en Zuid-Holland

Op vrij veel wegen in Zeeland mag er slechts 80 kilometer per uur gereden worden. Voor werknemers op Schouwen-Duiveland kan Goeree-Overflakkee dan ook een 'sneller' alternatief zijn. De steden met de meeste werkgelegenheid bevinden zich namelijk een stuk dieper in Zeeland. Voor u dus naar Goes of Vlissingen kijkt kan het misschien ook lonen om naar de bereikbaarheid te kijken van Flakkee.