Padmos logo

Padmos

Over ons

I

n 1930 startte de oude heer Padmos – vader en opa van de huidige directie – een werkplaats voor reparatie van motoren en visserijlieren t.b.v. de mosselvisserij in Bruinisse.

In de loop van de tijd begon Padmos met de ontwikkeling en nieuwbouw van visserijlieren. Langzamerhand nam hij ook de uitvoering van reparaties en renovaties op bestaande schepen voor zijn rekening. Dit is heden ten dage nog steeds een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden.

Doordat het aan boord inbouwen van lieren en motoren ook een belangrijke taak werd, koos Padmos ervoor om de werf uit te breiden. In 1964 werd in Bruinisse een nieuwe fabriekshal gebouwd en vier jaar later volgde een uitbreiding hiervan.

Door afsluiting van de zeearmen Grevelingen en Oosterschelde moest er een nieuwe locatie komen welke vanaf zee bereikbaar zou zijn.
In 1972 heeft Padmos daarom een nieuwe fabriek laten bouwen in Stellendam.

In 1978 is een gebruikt dok aangeschaft om reparatie en onderhoud aan de vloot uit te kunnen voeren. Deze is in 1986 vervangen door een door Padmos ontworpen nieuw dok. De dokcapaciteit is hiermee toegenomen van 700 naar 1200 ton. De afmetingen ervan zijn 70 x 15 meter en het ligt afgemeerd in de binnenhaven van Stellendam.

In 2007 is er een vestiging in Kilmore Quay, Ierland geopend. Van hieruit voert Padmos diverse reparaties en verbouwingen uit aan Ierse visserijschepen. De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit inbouw, revisie en reparatie aan motoren en lieren.


Locatie


0 vacatures bij Padmos

Helaas hebben we geen vacatures gevonden voor uw zoekopdracht

Gesuggereerde vacatures

Administratief Medewerker bij AB Zuid-Holland
Administratief Medewerker

AB Zuid-Holland

Hellevoetsluis
Fulltime
Logistiek Medewerker bij AB Zuid-Holland
Logistiek Medewerker

AB Zuid-Holland

Brielle
Fulltime
Magazijnmedewerker bij AB Zuid-Holland
Magazijnmedewerker

AB Zuid-Holland

Brielle
Fulltime