De Mèkkerstee logo

De Mèkkerstee

Over ons

De Mèkkerstee is een zorgboerderij. Op de boerderij werken mensen met psychosociale of psychische problemen. Ook bereidt de Mèkkerstee mensen voor op (terugkeer naar) betaald werk in de samenleving. Er wordt intensief samengewerkt met Sjaloom Zorg. De deelnemers - zoals ze genoemd worden - helpen mee met de verzorging van de dieren: van het schoonmaken van de hokken van de kippen tot aan het melken van de geiten. Maar ook verzorgen ze de administratie, doen inpakwerkzaamheden of helpen in de Landwinkel en het restaurant. Totaal werken er ca. 75 deelnemers op de boerderij.

Geitenboerderij
In 2001 is de Mèkkerstee begonnen met 75 geiten. Op dit moment lopen er op de boerderij ca. 650 tevreden geiten rond. Van de melk die deze geiten geven maken we biologische geitenkaas en ambachtelijk ijs. Dit verkopen we in onze Landwinkel aan particulieren, maar ook aan bedrijven. Zo staat onze biologische geitenkaas op de menukaart van verschillende restaurants. Naast geiten hebben we nog meer dieren, zoals kippen, cavia’s, paarden en een varken. Kinderen vermaken zich goed bij ons: niet alleen met de dieren, maar ook in de speeltuin.

Volop in beweging
De Mèkkerstee is altijd volop in beweging. In de oude geitenstal zijn sinds kort de Landwinkel, ijs- en kaasmakerij te vinden. Want al is en blijft ijs- en kaasmaken een ambachtelijk vak met moderne machines gaat het net iets makkelijker. Zo draaiden we alle kaas in het pekelbad eerst handmatig. Doordat we nu een groter pekelbad met een takel hebben, is dat niet meer nodig. Op die manier kunnen we nog meer van onze overheerlijke geitenkaas maken!

Locatie


0 vacatures bij De Mèkkerstee

Helaas hebben we geen vacatures gevonden voor uw zoekopdracht

Gesuggereerde vacatures

Servicemonteur buitendienst (m/v) bij Lambert Kozijnen BV
Servicemonteur buitendienst (m/v)

Lambert Kozijnen BV

Oude Tonge
Fulltime
Medewerker timmerfabriek (m/v) bij Lambert Kozijnen BV
Medewerker timmerfabriek (m/v)

Lambert Kozijnen BV

Oude Tonge
Fulltime
Machine operator timmerfabriek (m/v) bij Lambert Kozijnen BV
Machine operator timmerfabriek (m/v)

Lambert Kozijnen BV

Oude Tonge
Fulltime