Mobiel solliciteren nog niet zo populair

27/01/2016 0 Nieuwsbrief

We zijn altijd mobiel

Kijk eens om u heen als u bij een bushalte bent of als u in een restaurant bent. De kans is groot dat de meeste mensen bezig zijn met hun mobiele telefoon. Dat is niet voor niets; we kunnen steeds meer met onze smartphones! Zo wordt er voorspeld dat we in 2016 steeds meer met mobiele telefoon gaan betalen en pinnen ouderwets zal worden. Ook gebruiken we onze mobiele telefoons om ons te oriënteren op de arbeidsmarkt. Toch is mobiel solliciteren in Nederland nog niet zo populair. Hoe komt dat?

Vooral oriënteren via mobiel

Mobiel solliciteren61% van de Nederlandse werkzoekenden oriënteert zich op de arbeidsmarkt via smartphone of tablet. Dit blijkt uit recent onderzoek van Indeed. De meest gebruikte apps van werkzoekenden om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt zijn LinkedIn, Dropbox en Indeed.

Toch blijkt dat het merendeel van deze werkzoekenden nog niet direct solliciteert via mobiele telefoon of tablet. Daar gebruiken we namelijk nog steeds een laptop of pc voor. Dit komt doordat mensen een aantal problemen ervaren met mobiel solliciteren.

  • Mobiel solliciteren is veelal moeilijker dan solliciteren via laptop en moet makkelijker worden gemaakt (65%)
  • Werkzoekenden zijn bang dat de werkgever een sollicitatie via mobiele telefoon niet professioneel vindt (62%)
  • De sollicitatieformulieren zien er op smartphones meestal niet zo professioneel uit en werken slechter (60%)
  • Werkzoekenden zijn bang dat de sollicitatie niet goed wordt ontvangen (20%)

Mobiele devicesVerder zijn er nog een aantal praktische knelpunten: de onderzochte werkzoekenden vonden bijvoorbeeld de schermen van smartphone te klein en vonden het lastig om via hun mobiel hun CV aan te passen.

 

 

Onwetendheid van bedrijven

Steeds meer werkgevers investeren in responsive en adaptive recruitmentsites. Toch zijn de meeste bedrijven die bezig zijn met mobiel recruitment, groter dan 150 werknemers. 66% van de kleine bedrijven doet helemaal niets aan mobile recruitment en zij hebben dit onderwerp ook helemaal niet op de agenda staan.

Veel bedrijven richten zich niet op het (beter) mogelijk maken van mobiel solliciteren omdat ze gewoon niet weten waar de meeste sollicitanten vandaan komen. Slechts 28% van de Nederlandse bedrijven vraagt aan de sollicitanten waar ze de vacature gevonden hebben. Zo weten bedrijven dus niet of mobiele recruitment interessant voor ze kunnen zijn.

Mobiele website WerkopFlakkee

Mobiele sollicitatie via WerkOpFlakkeeWerkopFlakkee.nl maakt mobiel solliciteren gemakkelijk voor u. Ons platform maakt het niet alleen makkelijk voor u om te oriënteren, maar ook om direct te solliciteren. U kunt zich bijvoorbeeld registreren op ons platform als kandidaat. Vervolgens kunt u onder andere uw CV uploaden en kunt u op de hoogte worden gehouden over interessante vacatures op Goeree-Overflakkee.

Als een bedrijf is aangesloten op ons platform, kunt u gemakkelijk en direct reageren op hun vacature via ons sollicitatieformulier. Als een bedrijf nog niet is aangesloten, wordt u via onze website direct naar de desbetreffende vacature gestuurd waarop u kunt reageren. In de toekomst zullen we het proces van mobiel solliciteren alleen maar makkelijker voor u maken.