Fietsen naar werk steeds aantrekkelijker op Flakkee

03/08/2016 0 Nieuwsbrief

Op het moment van schrijven schijnt de zon volop en ligt het kwik rond de 25 graden Celsius op Goeree-Overflakkee. Heerlijk weer om buiten te zijn en dus heerlijk weer om te gaan fietsen! Fietsen wordt steeds populairder op het eiland en het wordt steeds aantrekkelijker om met de fiets naar uw werk te gaan.

Fietsend naar het werk aantrekkelijker

Heerlijk fietsen op Flakkee


Heerlijk fietsen op Goeree-OverflakkeeFietsen op Goeree-Overflakkee is een echte ervaring. Deze ervaring is uitgegroeid tot één van de hoofdredenen waarom toeristen naar het eiland komen. De fietsroutes op Flakkee zijn namelijk uitgebreid en bieden volop fietsplezier over oeroude dijken naar prachtige dorpen zoals Herkingen, Battenoord en Oude-Tonge.

Het eiland biedt een divers landschap van molens, boerderijen, duinpaden, picknickplaatsen, natuurgebieden en schitterende Noordzeestranden. Het fietsroutenetwerk ‘Van de Punt naar de Plaet’ biedt alles wat een recreatieve fietser graag wil zien. Verder biedt Goeree-Overflakkee ook een parcours voor mountainbikers met de route ‘Kabbelaarsbank’. Op het eiland zijn tevens diverse fietscafés waar u even tot rust kan komen en eventueel uw fiets kunt opladen.

Fietsen gestimuleerd op Goeree-Overflakkee

Floor Vermeulen stimuleert fietsenDe provincie Zuid-Holland wil de bereikbaarheid in de provincie verbeteren, ook per fiets. Daarom is het Fietsplan 2016-2025 bedacht en is op 25 juni de uitvoeringsagenda ‘Samen verder Fietsen’ gepresenteerd door gedeputeerde Floor Vermeulen.

Floor Vermeulen beheert onder andere de portefeuille Verkeer & Vervoer voor de provincie Zuid-Holland. Het idee is om te zorgen voor een beter fietsnetwerk, innovatieve fietspaden en goede aansluitingen op ander vervoer. Het Fietsplan is in overleg met mede-overheden, belangenorganisaties, kennisinstellingen, bedrijven en inwoners opgesteld. Fietsen op Goeree-Overflakkee wordt dus aantrekkelijker gemaakt.

Fiets naar uw werk voor het goede doel!

Ook het fietsen naar uw werk wordt gestimuleerd op het eiland. Met de fietsactie ‘Op de fiets werkt beter’ kunnen deelnemers het goede doel steunen door met uw fiets naar het werk te gaan en de kilometers te registreren. De Metropoolregio Rotterdam Den-Haag (MRDH) doneert namelijk 10.000 euro aan ‘Het Vergeten Kind’ als er in totaal 3 miljoen kilometers zijn gefietst. De MRDH wil dat werknemers een gezondere levensstijl krijgen en wil het aantal files terugdringen.

Fietsen voor het goede doel!

Aanmelden van uw bedrijf voor deze actie kan op https://opdefietswerktbeter.nl/user/register. De actie loopt tot 31 oktober 2016. U maakt tevens kans op een e-bike.

 

Voordelen van fietsen naar uw werk

  • Beter voor het milieu

Een kilometer rijden met de auto produceert gemiddeld 200 gram CO2-uitstoot. CO2 is een broeikasgas dat luchtverontreiniging veroorzaakt. Deze luchtverontreiniging geeft een verhoogde kans op aandoeningen aan hart, bloedvaten en luchtwegen.

Jaarlijks zijn er ongeveer 500 miljoen autoritjes van 7,5 kilometer voor het woon-werkverkeer. Als we 5% van dit aantal ritjes met de fiets zouden afleggen, dan scheelt dat ongeveer 80 miljoen kilo CO2.

(Bron: fietsenscoort.nl)

  • Positieve invloed op de gezondheid

Als u niet meer met de auto naar uw werk gaat, maar overstapt op de fiets, neemt volgens onderzoek uw levensverwachting gemiddeld met 3-14 maanden toe!

Fietsen bevordert uw gezondheid!

  • Minder werkverzuim

Uit onderzoek is gebleken dat werknemers die regelmatig fietsen, ieder jaar 1 dag minder ziek melden dan werkgevers die niet fietsen.

  • Beter voor de economie

Als het percentage van Nederlanders die naar werk fietsen met 1% zou toenemen, levert dat Nederland ongeveer 27 miljoen euro op. Hierbij is de besparing op filekosten en lagere CO2-uitstoot nog niet bij inbegrepen.

(Bron: Nederland Fietsland, 2014).

De voordelen van fietsen zijn duidelijk: het is goed voor uw lijf, uw werkprestaties, uw portemonnee en het milieu! Denk er dus eens over na om met uw fiets naar het werk te gaan op Goeree-Overflakkee!