9 redenen om op het eiland Goeree-Overflakkee te werken

11/05/2016 0 Nieuwsbrief

Mensen van Flakkee

1. Leuke mensen!

Op Goeree-Overflakkee is een diversiteit aan mensen aanwezig. Er zijn vooral veel jongeren en veel ouderen. Dit brengt een interessante mix in Goeree-Overflakkee; het eiland tussen het oude en nieuwe. Een eiland met traditionele normen en waarden, maar ook een blik op de toekomst.

Leeftijd bevolking Goeree-Overflakkee
(bron: CBS)

De mensen op Goeree-Overflakkee zijn in het algemeen vriendelijk en tolerant. Het is een eiland waar u vaak nog een ‘hallo’ terugkrijgt als u iemand begroet op straat. Verder zijn Flakkeeënaren echte aanpakkers en zeggen ze vaak waar het op staat.

Mensen van Flakkee

2. Mooie omgeving

Het eiland van Goeree-Overflakkee staat bekend om het mooie landschap. Water, het boerenland, duinen, wilde dieren… Flakkee heeft het allemaal. Als u naar uw werk op het eiland toe rijdt en van uw werk afkomt heeft u altijd een mooi uitzicht. Geen volle, vervuilde straten maar puur natuur! In de pauze kunt u even lekker een wandeling maken en ook na uw werk kunt u heerlijk genieten van de omgeving!

Het landschap is zo mooi dat ze bij Trots op Flakkee iedere dag een ‘TOF Kiekje delen’. Hieronder vindt u er een paar.

Tof Kiekje van Flakkee!
Tof Kiekje van Flakkee!

Tof Kiekje van ons eiland!

Tof Kiekje van Flakkee!
foto’s: https://www.instagram.com/trotsopflakkee/

3. Veel interessante bedrijven

Goeree-Overflakkee is als eiland vooral bekend om:

  • Innovatieve landbouw
  • Recreatie langs het water en aan de kust van Ouddorp
  • De duurzame visserij uit Stellendam
  • Actieve watersporten rond Brouwersdam
go-diagram-v01
(Bronnen: cbs.nl, regiobedrijf.nl)

.

Vooral in Middelharnis (197), Ouddorp (132), Stellendam (132) en Oude Tonge (102) zijn veel bedrijven te vinden.

(Bron: regiobedrijf.nl)
(Bron: regiobedrijf.nl)

4. Sfeer

De sfeer op het eiland is altijd gemoedelijk. Als u een beetje uw best doet om vrienden te worden met de mensen, zult u met open armen worden ontvangen. En als u eenmaal bij Flakkee hoort (al bent u een ‘overlander’) zult u hier altijd een plekje hebben. Op het eiland zorgen we voor elkaar. Verder kunt u ook goed een feestje vieren op Goeree-Overflakkee, vooral in de zomer. Dan is het namelijk weer de tijd van de schuurfeesten.

5. Makkelijk bereikbaar met ov en auto

Of u nu met de auto of het OV gaat, Goeree-Overflakkee is goed bereikbaar. Binnen een half uur bent u bijvoorbeeld op Rotterdam Zuidplein. Het openbaar vervoer is sneller en comfortabeler geworden sinds de komst van R-net. De Gemeente is tevens bezig om de wegen op en naar het eiland verder te optimaliseren.

6. Samenwerking ondernemers, gemeente en onderwijs

Er is veel bedrijvigheid op Goeree-Overflakkee en waarvan u kunt profiteren als u werkt op het eiland. Deze bedrijvigheid wordt gestimuleerd door ondernemers, de gemeente en het onderwijs, die steeds nauwer met elkaar samenwerken. Op donderdag 21 april 2016 is bijvoorbeeld de gemeentelijke detailhandelsvisie voor Goeree-Overflakkee vastgesteld.

‘Aan dit beleid ligt een constructief samenwerkingsproces ten grondslag tussen de ondernemers en de gemeente. Met een brief aan de gemeenteraad heeft de FOGO haar genoegen uitgesproken over de wijze waarop de ondernemers met de gemeente in dit proces gezamenlijk tot een gedragen visie zijn gekomen’
(Bron: http://igo.nl/nieuws/actueel/artikel/17138/Gemeentelijke-detailhandelsvisie-Goeree-Overflakkee-vastgesteld)

7. Goede stranden en jachthavens

Uitwaaien op het strandWat is er nu heerlijk om in de zomer na het werk even af te koelen op het strand? Op Goeree-Overflakkee hebben we niet alleen mooie stranden, maar stranden die ook veilig en schoon zijn. 21 april 2016 ontving Goeree-Overflakkee maar liefst acht Blauwe Vlaggen en een Groene Wimpel.

De Blauwe Vlag is het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens.

8. Duurzaamheidsambitie

Goeree-Overflakkee bouwt aan duurzaamheid!De Groene Wimpel die Goeree-Overflakkee heeft ontvangen sluit bovendien perfect aan bij de duurzaamheidsambitie van de gemeente Goeree-Overflakkee om in 2020 energieneutraal te zijn. Goeree-Overflakkee is daarmee hard op weg om het meest duurzame eiland van West-Europa te worden.

In 2020 is het eiland volledig energie-neutraal, door duurzame bedrijfsvoering, opwekking van zonne- en windenergie, energieopslag en de getijdencentrale die in de Brouwersdam komt. Ook op dit gebied zullen steeds meer kansen komen te liggen voor werknemers en ondernemers.

9. Onze trots op het eiland

De naam van het blad Trots Op Flakkee (TOF) zegt het eigenlijk al: we zijn trots op ons eiland! Niets geeft deze trots beter weer dan een deel van een goed gedicht.

Mijn eiland heeft glans door zijn akkers en tulpen,
door grazende schapen, laagvliegende wulpen
Half Holland, half Zeeland: een parel te midden
Van buizerd en valk, die de mens leren bidden

Mijn eiland geeft rust door zijn wijsheid en vrede
Waar samengewerkt wordt, staand in het heden,
Door een volk kalm en weerbaar, geraakt door de zee
Ik hou van dit eiland, ik hou van Flakkee

– Kees Kuijper